Sint Maarten 2022


Sinds dat mijn kinderen op school zaten heb ik alle lampionnen bewaard die de avond overleeft hebben want het is meestal niet echt lekker weer. En versier mijn voortuin ermee.

Op een moment dacht ik hoe leuk is het om het 11de kind wat bij mij aan de deur komt zingen wat extra’s te doen. Hoeveel kinderen komen er , het varieert van ongeveer 35 tot minimaal 10 dus het was voor mij ook spannend of het 11de kindje überhaupt wel kwam.

Life is like a box of chocolate you never know what you gonna get. (Forrest Gump)

Dus ging ik verzinnen wat leuk is toen ging ik al regelmatig naar de Trade Fair en zag daar Echevieria Glowing Star in the Dark van Amigo Plant. Zo raakte ik in gesprek met Jacco en hij vond het zo een leuk idee dat hij de  Echevieria’s  doneerde voor dit plan. Waar ik natuurlijk super blij mee was. De Echeveria Glowing Star in te dark is een Echevieria gekleurd met een speciale verf waar de plant geen last van heeft en dus gewoon verder groeit. Het leuke hiervan is dat hij zich oplaad overdag en in de avond gloeit met groenige gloed. Voor de rest van de kinderen had ik ook een plant een stek van een studentenplant of Graslelie de Chlorophytum dus. Maar dat konden ze kiezen of snoep of een plantje. Ik verwachtte er niet zo veel van wat snoep is toch wel torenhoge favoriet.

Dat was dat jaar echt een succes , al mijn stekjes (15) waren weg en een dolblije jongen kwam zijn Echevieria de volgende dag ophalen. Tot op de dag van vandaag is hij nog blij met zijn plant . Ik vind het super wat het met de kinderen doet elk jaar weer probeer ik toch wel deze actie te doen dan al niet gesponsord of dat ik zelf een partij planten koop . Al ben ik super blij als een kweker mij wil sponsoren want dan kan ik meer kinderen de keuze geven. En de reacties zijn echt super of ze geven het plantje aan opa of oma of houden hem zelf en ontwikkelen plezier in het houden van planten. Dus ook een beetje meer respect voor de natuur via een omweg maar alle kleine beetjes helpen.

Het mooie is kinderen kiezen zelf of ze snoep willen of plant en afgezien dat ik toch wel elk jaar (tot nu toe en hopelijk zet ik deze traditie voort  hij moet wel leverbaar zijn natuurlijk) deze Echevieria mag aanbieden daarnaast elk jaar verschillende planten als keuze heb. Voor dit jaar wou Veredelingskwekerij Corn Bak mij helpen met vleesetende planten de Dionea musclepia doorgaans het populaire plantje onder de kinderen.

Als het mooi weer is komen er max 35 kinderen langs en met slecht weer net aan 10 . Nu zitten mijn kinderen niet meer op de basisschool en we wonen in een rustige buurt waar dus ben ik blij als er al kinderen langs komen. Het moet echt uit de kinderen zelf komen dat is het leukst. Dit jaar kwam een meisje om half 6 al langs om verzekert te zijn van een plantje het was voor haar het laatste jaar dat ze liep dus was ik blij met haar bezoek. Vaak begint het feest na het Sinterklaas journaal . Ik deel mijn Sint Maarten idee via facebook maar veel kinderen weten het nog van voorgaande jaren , Sint Maarten is net als een doosje bonbons je weet nooit wat je krijgt. (Forrest Gump) Maar dat is de charme, blij met wat je hebt en wat je kan geven.                                                                                       

Als je voor de Echeviera koos of het 11de kindje was bij mij aan de deur dan is dit de verzorging mocht je het nog niet opgezocht hebben 😊 .De  Echevieria zet je op een lichte plek in je kamer zodat hij kan opladen  en geef hem 1x per week water op een schotel dat hij van onder kan drinken. Hier zie je het verloop van de Echevieria die bij mijn zoon op de kamer staat. Hij verzorgt hem prima en na 3 jaar is hij misschien niet zo perfect meer maar hij leeft nog wat voor een 12 jarige jongen best knap is.                                                                                     

Het was ook dit jaar weer een succes zo erg zelfs dat de planten eerder op waren dan het snoep wat natuurlijk helemaal geweldig is om zo veel (+36 kinderen) voor een plant gingen 20 Dionea’s en 16 Echevieria’s  Amigo Plant gaf me nog 16 mini planten mee voor kinderen die net niet de 11de waren😊. Dat was een geluk voor het meisje dat zo vroeg kwam want die wou wel heel graag de Echevieria. Mocht je nu denken Zo een Echevieria Glowing Star in the dark of een vleeseter wil ik ook wel ga gewoon naar jouw bloemist of Tuincentrum en vraag of ze hem misschien kunnen bestellen. Leuk cadeau voor de feestdagen of verjaardagen.

Ik heb in ieder geval een super leuke Sint Maarten gehad Waar zelfs de lokale krant aandacht aan besteed had. Tot volgend jaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *