Projecten


Om op een bredere manier met kamerplanten bezig te zijn moet je ruim denken.

Een project wat jaarrond kan en waar iedereen aan mee kan doen is #4dgnplantchallenge .

Die is ontstaan toen op iemand mij op Facebook vroeg om mee te doen met een challenge uitdaging dus om week lang muziekstuk te plaatsen en elke dag iemand anders uit te dagen dit ook te doen.  Dat idee kan met planten ook dacht ik zo . En om al die planten foto’s lekker bij elkaar te houden vond ik #4dgnplantchallenge wel een goede plek. Bekijk mijn Pinterest pagina 4dgnplantchallenge hoe mijn challenge ging.

Dus wil je ook een #4dgnplantchallenge beginnen deel 4 dagen een foto/film van kamerplant of tuinplant openbaar op Social Media met de #4dgnplantchallenge en vraag 4 vrienden dit ook te doen. Zo vullen we facebook ,twitter, Instagram , tiktok …. etc. met virtueel groen.

Een van de projecten die toch wel lang loopt is 11 november . Wij vieren dan Sint Maarten kinderen gaan zingend langs de deuren voor snoep. Dit gebaseerd op een eeuwen oud verhaal dat een ridder een stuk van zijn cape weggaf aan een bedelaar tegen de kou. Nu leek het me leuk om de kinderen een keus te laten of een snoepje of een plant/bloem net wat ik dat jaar kan geven. Bekijk hoe het in 2015 ging Sint Maarten 2015

De reactie is echt leuk want niemand die in hun oor fluistert doe die plant want snoep is toch echt de favoriet. Als ze voor de plant kiezen is het echt hun keuze. Soms hoor ik dan ook ; ‘Die geef ik aan mijn moeder’. Te leuk toch, daar gaat de gedachte van Sint Maarten toch verder.

Natuurlijk zit je in november dus kan je niet elke kamerplant geven ze moeten tegen de kou en een stootje kunnen. Want doorgaans komt hij in de tas terecht vooral bij de wat oudere kinderen waar de ouders meelopen gaat het vaak goed.

Verder loop ik ook collecte voor het Longfonds en om mijn collectebus wat te vullen verzin ik meestal wel een ludieke actie. Het begon allemaal dat de Pilea Peperomioides de Pannenkoekplant een trend was en het aanbod laag dus de prijs hoog. Laat ik op dat moment een Pilea Peperomioides stek te hebben. Dus besloot ik op facebook deze te veilen voor het Longfonds. Deze actie ging zo goed en het was super om te doen dus elk jaar probeer ik wat anders . Zo ook de actie terrarium je kon er 1 bestellen of meedoen met de veiling op een DIY terrarium . Het lukt me toch wel meestal om voor het Longfonds wat te verzinnen wat veel mensen toch waarderen .

Als ze voor de plant kiezen is het echt hun keuze. Soms hoor ik dan ook ; ‘Die geef ik aan mijn moeder’. Te leuk toch, daar gaat de gedachte van Sint Maarten toch verder.

Iets wat ik nog heel tof zou vinden is een mini vakbeurs of tentoonstelling te organiseren of mee te helpen.

fleurige dromen

 Maar ook wat je vroeger had begin van de kermis een ballonnenoptocht maar dan met bloemen waar de kinderen op het eind een supergroot bloemstuk van maken.

Zo zie je ideeën te over , volg Zie je kamerplant op Sociale Media of bezoek mijn site om te kijken of het realiteit wordt. Op mijn blog lees je waar ik op dit moment mee bezig ben.

Dromen durven doen.