Te Gast bij


Welzijn Wonenplus Gezond ouder worden informatie markt

Ik ben weer bezig met een nieuw project dat is…

Gezond ouder worden van Welzijn wonen Plus informatie markt in ons dorp in de Grote kerk en daar mag ik staan met een tafel. Aansluitend komt er een workshop Kokodama maken in de kleine ruimte achter mijn tafel.  Naast de workshop deel ik een kleine wandel puzzeltocht uit rondje om de kerk waar een aardigheidje uit 1 van de inzendingen getrokken wordt.

Je zou denken wat heeft gezond ouder worden nu met planten te maken planten geven rust en ontspanning in huis sommige zuiveren de lucht zelfs nog net iets meer dan de rest. Een wandeling doe je ook in de buitenlucht . Planten zorgen voor innerlijke gezondheid en de wandeling fysieke .

Ik zal deze wandeling onderaan plaatsen let wel om hem compleet te maken in een bezoek aan ons museum In’t Houten Huis noodzakelijk. De entree is 5 euro maar als je museum jaarkaart hebt mag je er gratis in. Bij bezoek aan de Welzijn wonen Gezond ouder worden markt heb ik een leuke aanbieding .

Voor zover de grote lijnen nu het plannen en organiseren door de bedrijven heen. Welke plant is het handigst om te gebruiken. Want de woonkamers zijn vaak warm of iets donkerder en prijs technisch moet het ook leuk blijven. Een bloeiende plant is altijd leuk om mee te nemen  een Orchidee kwam al snel in mijn gedachte. Al is dat wat lastiger i.v.m. de losse aarde om een Kokodama te maken. Verder ga ik dan de 7.50 niet redden voor de workshop , ja heerlijk bedrag hé . Het is allemaal vrijwilligers werk en we hebben tegenwoordig niet zo’n volle portemonnee. Dus een uitdaging is het zeker.

Nu zag ik op mijn werk super leuke Tillandsia Anita voor een goede prijs al is het nu nog 2 weken voor de beurs en wil wel verse planten (nog eisen ook ). De inkoper gevraagd of hij rond die tijd wil proberen op de veiling nog een partijtje op de kop te tikken. Ja want de Tillandsia hoort bij de Bromeliacea familie laat dat 1 van de planten zijn die de lucht nog extra zuivert. Doordat het een Epyphyt  is dus uitermate geschikt voor Kokodama.

Voor zover mijn voorbereiding als de beurs geweest is dan schrijf ik weer een blog .

Tot dan groene groeten Lydia.

De wandelroute

Na een informatief bezoek aan de Welzijn Wonenplus beurs kunt u deze wandeling maken. Van ongeveer 1 km

Als u de Grote kerk verlaat gaat u rechtsaf om gelijk weer rechtsaf de Tuingracht op te gaan. Vraag1 .

Vervolg de Tuingracht waar u vragen 2 tot en met 5 vindt aan het einde slaat u rechtsaf om het Rolderspad op te lopen.

Op het Rolderspad vind u vraag 6, u vervolgt uw weg over de brug en gaat rechtsaf het Oosterpark in.

Op het einde vind u vraag 7 die best wel moeilijk kan zijn .

 Let wel de uitkomst van de puzzeltocht mag tot 2oktober 2022 inleveren via de mail dus thuis de vragen controleren kan altijd.

Het Oosterpark gaat over in de Meelzak ook die loopt u helemaal uit tot hij overgaat in het Sint Jacobsbuurt en later Jan Boon Plein.

Op het Jan Boonplein komt u ook een vraag tegen nr 8 weer zo’n lastige geen nood Google is uw beste vriend mocht u er niet uitkomen wie weet kunnen ze bij Koffie en Lekkers u helpen? U kunt eventueel een kleine pauze houden om dan uw pad verder te vervolgen.

 Om op het eind van het Jan Boonplein rechtsaf te gaan richting het eindpunt. Vergeet niet de voorlaatste vraag te beantwoorden nr 9 op het Jan Boon Plein. Dan loopt u weer verder tot de Grote kerk en het rondje om de kerk is klaar.

Hopelijk heeft u ervan genoten .

Zie je kamerplant en wandelen wat is de link?

 Wandelen doe je in de frisse lucht en planten maken frisse lucht. Wandelen en planten geven allebei rust op hun eigen manier de 1 actief de ander inactief. Zelf vind ik het heerlijk tijdens het wandelen de vensterbanken in vogelvlucht te bekijken

Vragen Puzzeltocht

1: Als u direct rechtsaf gaat de Tuingracht op ziet u een beeld door wie is dat gemaakt?

_    _    l  _       B _  _  _  _ s

2: Op Tuingracht 26 ziet u planten voor de ramen hoe heten deze kamerplanten? Nederlandse naam.

_  _  _ l  _  _ r  _  _

3: Op Tuingracht 16 staat een imposant woonhuis waar diende deze vroeger voor?

W  _  _  _  _  _  _  _

Museum in ’t houten huis vragen

4: Van wat is het modernste kunstwerk in het museum?

_  _  _  _  d    van    _ _ _      J_  _  _o_  _       _  _  _  _e_  _  _  _

5: Op de 1ste verdieping staat een maquette van een huis dat u later op uw pad tegen komt. Noteer dit adres.

  _  _  _       _  _  _  _  _  _  _  _  _  3

Tip: Oudheidkundige Vereniging Het Schermereiland kan u met veel vragen helpen. Daar vind u tevens veel meer leuke weetjes

www.hetschermereiland.nl

Na uw bezoek aan het museum vervolgt u uw weg op de Tuingracht . Op het eind van de Tuingracht gaat u rechtsaf het Rolderspad op.

6: Hoe heet het smalle bruggentje waar u straks overheen gaat?

  _  o _  _  _  _  _  p  _  _  _  _  _  g

Aan het eind gaat u rechtsaf Oosterpark op waar u uw weg vervolgt op de meelzak.

7: Op het eind van het Oosterpark kijkt u tegen een haven op . Hoe heet deze haven? Tip het is niet wat op de ingang staat.

P_  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  n

Vervolgt u de weg op de Meelzak richting oude dorpskern. En overgaat op de Sint Jacobsbuurt vervolg  de weg op Jan Boonplein.

8: op Jan Boonplein 12 is een stichting gevestigd die op vrijwillige basis culturele activiteiten verzorgd in de Grote Kerk. Hoe heet deze stichting?

  _  _  _  _  _  _  _  _  _

Op het eind gaat u weer rechtsaf richting eindpunt de grote kerk.

9: op Jan Boonplein nr 3 ziet u een woonhuis wat zat er vroeger in dit huis?

_  _  _  _  _  _      _  _      ‘t       _  o  _  _  _  _       _  _  _  s.

10: De grote kerk bent u bij het eindpunt aangekomen

Wat is de uitkomst van deze puzzeltocht?

Een   _  _  _  _  _  _  g  _   W  _  _  _  _  _  _  _  g

Deze puzzeltocht is een kleine wandeling die je voor je ontspanning doet gewoon voor de lol. En je altijd kan doen mits het museum open is uiteraard. De streepjes zijn exact het aantal letters van het woord.

Bedankt voor uw deelname.

Groetjes Lydia


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *