ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Interview week 29

Hier komt de Clusia in beeld het leuke vind ik aan deze plant dat hij staats meer gezien wordt . Dat mag ook wel want het is een makkelijke plant die heerlijk fris blijft en als hij te groot wordt dan knip je hem in model en hij wordt dan alleen maar mooier en voller.

Hoe lang heb je deze Clusia al?:" Nu toch zo'n 4 jaar als hij een eigenwijze tak heeft die de kamer in groeit dan knip ik die gewoon af."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij?:"Om 14.00 tot 18.00 komt de zon erin maar wanneer er blad aan de bomen zit wordt hij afgeschermd. Ook mijn zonnescherm doe ik naar beneden."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Clusia met een Rhipsalis zijn de enige 2 planten in huis maar ze geven het raampost net de aanvulling die nodig is . De vorm van de plant past mooi bij dat recht hoekige raam en het glas in lood.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                               

Hoeveel water en voeding geef je de planten?:"Elke maandag giet ik tot de grond bedekt is met water ongeveer 2 Senseo kopjes water voor die 2 planten. Voeding 1 keer in het half jaar met de buiten planten mee perkplanten voeding."

Het water lijkt veel maar de planten krijgen veel licht en als er water op de bovenkant kan blijven liggen dan lijkt mij dat hij het ook wel nodig heeft . De omschakeling naar de winter zal hij wat minder gaan drinken maar dan is de aarde echt niet zo droog meer en zal mevrouw een gietbeurt kunnen overslaan maar dat gaat allemaal op gevoel.

 

 

 

 

 

Verpot je de planten wel eens ?:"Deze zitten er vanaf begin al in maar wel met korrels onderin. Als het tijd wordt om te verpotten dan gaan ze naar buiten op het terras en komen er weer nieuwe planten."

De Clusia vind het wel fijn om elke 2 a 3jaar verpot te worden blijft hij mooi bij. Als je hem heel lang hebt kunnen de oude planten zelfs bloeien de bloem lijkt een beetje op een rose rozebottelbloem. Vandaar Clusia rosea  de huiskamer Clusia is pas in 2001 op de markt gekomen Clusia rosea 'Princess' die blijft mooi in model en iets kleinere groei wijze.http://www.groen.net/Article.aspx?id=21871 deze website heeft dit mooi omschreven. Ook hoe de Clusia aan zijn naam kwam.                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verplaats je de planten wel eens?:"Ik heb geen andere plek en ze staan prima hier ,nee dus . Ja als ze naar het terras mogen maar dat is dan de laatste plek voor ze."

Op deze plek en pot zou ook een Araucaria heterophylla (Kamerden) mooi staan Phalaenopsis is altijd goed probeer ook eens een andere Orchidee zoals de Dendrobium die je ook in een mooie rode kleur hebt wat weer terug komt in het glas in lood. Ook is een Ardisia crenata leuk. Er is veel mogelijk op deze venster ondanks dat het een warme kant is . Mevrouw houd het water geven goed in de gaten en ze worden goed afgeschermd.

 

 

 

 

 

Wanneer is het tijd voor nieuwe planten?:"Wanneer ik ze zat ben of het model er dusdanig uit is dat het er niet meer uit ziet . Dan weer wat bloeiends voor de ramen meestal een Orchidee. De planten gaan wel eerst naar het terras voor ze in de bak belanden."

 Link naar 2013