ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Interview week 28

In dit interview zie je een Afrikaans sfeertje een prachtige Phoenix die mooi tot zijn recht komt. Verder ook een Oxalis die haar zoon van school heeft gehad waar hij super trots op is omdat hij het nog zo goed doet.

Hoe lang heb je deze Dracaena marginata al ?:"Sinds Oktober 2013 ."

Ze staan in stoere manden en vormen natuurlijke gordijnen je kunt nog wel naar buiten kijken en er komt nog voldoende licht naar binnen. Verder is er gebruik gemaakt van natuurlijke accessoires wat het beeld compleet maakt.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer draait de zon in het raam? :"Alleen de ochtond zon en dan om ongeveer om 12 uur draait hij weg."

Je zou ook een Ficus binnendijkii in de manden kunnen zetten of Schefflera op stam is ook leuk verder is een Clusia ook leuk en zo kan ik wel door gaan maar qua sfeertje denk ik dat deze aardig in de buurt komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Phoenix (Dwerg dadelpalm)al?:"Ik heb alles in een keer gekocht dus ook vanaf Oktober 2013. Dat is wel leuk een auto vol planten."

Deze palm kan heel goed tegen droge lucht daarom is hij in de huiskamer zo dankbaar maar in de zomer kan hij ook gewoon naar buiten . Dan op dezelfde lichtte plek anders schrikt hij van de felle zon en het water geven in de gaten houden verder weer op tijd in huis halen wanneer het weer kouder wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij?:"Hij staat 4 meter van het raam waar de zon van 9.00 tot 12.00 in schijnt. "

Hij komt super mooi tot zijn recht op deze plek een feest om naar te kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt deze Areca (Chrysalidocarpus lutescens)?:"Hij staat 1 meter van het raam waar de zon van 9.00 tot 12.00 in schijnt maar achter het gordijn  dus geen direct zonlicht."

De Areca of Goudpalm zorgt voor een natuurlijke lucht zuiveraar en is een hele sierlijke palm . Hij komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika maar bij ons in de woonkamer zie je hem ook vaak. Het is een dankbare palm die bij een regelmatige verzorging langdurig mooi blijft. Palmen voeding vind ik wel werken bij mijn palm. Maar dat moet je zelf weten natuurlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel water krijgen de planten?:"Ze krijgen 2 keer per week gekookt leiding water en pokon 1 keer per maand . Een keer per week op een vaste dag de tweede keer is gevoelsmatig net hoe warm het is die week."

Kalkvrij water is het beste voor je planten of regenwater op kamer temperatuur waarom kalkvrij? Ik vind dat je dan het best in de buurt komt van regenwater en als je je planten gaat sproeien dan heb je minder kans op  kalk druppels. Veel planten vinden te veel kalk echt niet leuk en gaan toch door verdamping (ze nemen water op maar geven het ook weer af water verdampt op bladeren maar kalk niet) blijft kalk zitten en als daar weer licht op komt kans op verbranding. Dat denk ik tenminste  de wetenschappijke reden kon ik niet zo snel helder vinden op het net .

 

 

 

 

 

Verpot je de planten wel eens?:"Nu nog niet maar als ze eraan toe zijn dan krijgen ze of nieuwe aarde of grotere pot."

Verplaats je de planten wel eens? :"De Dadelpalm gaat van de winter iets dichter naar het raam dan wordt die hoek te donker voor hem."

Heb je nog een tip of verhaal?:" Mijn zoontje heeft toen hij op school kwam een zaadje van een geluks klaver gekregen en hij vertroeteld hem zo dat hij het nog doet waar hij super trots op is.  In mijn vorige huis had ik een varen die is helaas met de verhuizing stuk gegaan. Varens zit in de familie mijn moeder en zussen hebben er allemaal een als ik de ruimte heb komt er zeker een in huis." 

 

 

 

 

 

Wanneer is het punt dat je nieuwe planten koopt?:"Als ik meer ruimte heb en als ze dood zijn ."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mede dankzij dit interview kwam ik op het idee voor Zie je kamerplant met kinderen ,het idee om een kinderen een plantje te geven bij het begin van een schooljaar sprak mij aan. Ik zag het al helemaal voor me stel je voor dat die plant met je meegroeit gedurende je hele school periode misschien zelfs tot je op kamers gaat. Na de schoolvakantie begon ik er spontaan mee en dus te laat voor de scholen om in te springen maar ik heb nog steeds hoop dat dit project wel doorgaat . Alleen waar en wanneer is nog de vraag ik werk eraan voorlopig doen  nu  een kleine groep kinderen van 2 tot 11 jaar mee dit is te volgen op facebook. En hier bij projecten zie je het ook.

Link naar 2013