ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Interview week 25

In dit interview zie je een Kananchoe die al op leeftijd is en op een hete plek staat en ook een Crassula op leeftijd die ze al van stekje hebben. Ik heb deze mensen gevraagd voor een interview omdat de vensterbank klopte zo goed met het huisje.

 

Hoe lang heeft u deze Kalanchoe calendiva al?:" Al 9 jaar hij heeft altijd hier gestaan in de winter bloeit hij van december tot februari . We hebben zelfs een stekje doorgegeven aan onze klein dochter."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer draait de zon in het raam?:"Van 9.00 tot zeker 16.00 het kan daar behoorlijk heet worden achter die ramen."

De Kalanchoe kan ook makkelijk van de zomer op het terras staan en dan later weer naar binnen zetten wanneer het wat kouder wordt. Deze website laat de mogelijkheden van de Kalanchoe goed zien. http://www.kalanchoe.nl/site/home/oorsprong.html.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heeft u deze Crassula argentea al?:"Die hebben we al zo lang van stek af aan hebben we hem nu zo'n 20 jaar misschien wel langer."

Als een Crassula te groot wordt dan kun je hem makkelijk knippen , maakt in principe niet uit waar al loopt hij sneller uit op het jonge 'hout'. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer draait de zon in het raam?:"net als bij de andere van 9.00 tot 16.00 ."

De Crassula zijn ook weer veel soorten  van ik heb hem geleerd als de argentea maar nu gebruiken ze de portuluca ook veel . Verder is de Nederlandse naam Geldboompje erg leuk om iemand een geldboom cadeau te doen. Ook de Crassula kun je van het voorjaar naar buiten zetten zodra de nacht tempratuur boven de 10 graden blijft .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer geef je de planten water?:"1 keer per 14 dagen een half 'Senseo' kopje per plant jaar rond. Wanneer het mij uitkomt krijgen ze dus geen vaste dag. Er gaat 1 keer per jaar een voedingsstaafje in die voor een heel jaar voeding afgeeft. Die hebben we ooit eens in Duitsland gekocht ze raken nu op hopelijk komen we ze hier ook tegen."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verpot u de planten ook wel eens?:" Als ze uit de kluiten beginnen te groeien voor de pot en dan de grond die op dat moment in huis is."

Het beste voor je plant is indien mogelijk de grond uit te zoeken die het best bij de plant past er bestaan voor het gemak al samengesteld grond speciaal voor de cactus en vetplanten maar je kan altijd op internet gaan kijken voor de juiste samenstelling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verplaatst u de planten wel eens?:" Nee nooit als ze zo goed staan dan prima niks meer aan doen."

Deze mensen hebben een kleine etalage van hun venster gemaakt met antieke spulletjes het is ook een heel oud huisje waar deze mensen wonen en ze hebben de sfeer goed neergezet. Vind ik dan . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer is het tijd voor nieuwe planten?:" Als er ongedierte in zit, mocht een plantje zielig eruit zien dan krijgt hij extra aandacht of een grotere pot ."

Alle  planten vinden het fijn om even wat meer aandacht van tijd tot tijd. En het is echt geen ramp om af en toe wat oude planten te verversen . Er bestaat ook een plantenasiel daar kun je iemand anders blij maken met je oude plant het is op facebook ik heb geen www gevonden.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u nog een tip of verhaal over een kamerplant?:"Dat je de kamerplant van kleins af aan kunt kweken tot een volwaardige plant die generaties mee gaan."

 

link naar 2013