ziejekamerplant.com
Interview week 24

Hier zie je de Sanseveria statig in een voorraam ,verder een mooie pot waar de Zamioculcas  heel mooi tot zijn recht komt. De Senecio himalaya staat op de eettafel prachtig in die glimmende pot ook zie je  een Hawortia ik vermoed een attenuata maar er zijn heel veel variaties kijk maar eens op deze pagina http://www.haworthia.info/en/gallery/02.html .Veel lees plezier.

 Hoe lang heb je deze Sanseveria Vrouwetong al? :"Een paar jaar nu hier voor had ik een ander soortje maar bij het verpotten is het mis gegaan. Ze vielen van ellende uit elkaar ze hadden heel weinig wortels na veel moeite toch in de pot gekregen , toen veel water gegeven om stevige grond te maken daar ging het mis. Ze gingen rotten dus enkele reis groene bak."

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Wanneer komt de zon in het raam? :"Rond 15.00 tot de avond ."

Op deze plek zou ook een Nolina Olifantspoot, Ficus benjamina 'Natasja', Ardisia crenata,Anthurium clarinervium. Dit is natuurlijk een kleine greep uit de vele kamerplanten die er zijn. Ik denk dat deze mooi staan in deze potten. Als je met je potten naar een verkooppunt gaat dan kunnen ze je helpen in de pot te zetten tegen een kleine vergoeding natuurlijk en een plant aanwijzen uit het assortiment.

 

 

 

 

 

 

 

 Hoe lang heb je deze Zamioculcas al?:"Een half jaar."

Deze Zamia staat super in deze pot het is een hele sterke plant met super sterke wortels. Als je een model pot hebt dat smal van boven is en je pot hem erin dan heb je kans dat je de pot stuk moet maken om hem eruit te krijgen. Het is dus raadzaam om hem in de plastic pot te laten zitten houd je hem ook nog eens knap in model. Een leuke pagina met meer info over de Zamia http://www.infotalia.com/nld/tuin/planten_en_bloemen/kamerplanten/kamerplant_detail.asp?id=2119 

 Hoeveel licht krijgt hij?:"De plek waar hij staat is 1 meter van het raam waar van 15.00 tot de avond de zon in schijnt."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel water krijgen de planten ?:"1 keer per week wanneer ik er aan denk van de zomer iets meer op gevoel."

Water geven blijft lastig meestal is het beste de plant moet  droog zijn wanneer hij weer krijgt . Hoe zie je dat dan door de plant het eerste jaar in zijn kweekpot te laten zitten kun je hem ook makkelijk uit de pot halen. Om de aarde kluit te bekijken de bovenkant kan er wel heel droog uitzien maar aan de onderkant kan het een modderpoel zijn. Regelmaat is ook handig een vaste dag in de week een beetje water . Altijd kijken hoe de plant eruit ziet hij praat echt met je . Door het vaal worden van de bladeren of slaphangende bladeren . Verder wil hij ook wel eens schreeuwen door ingedroogde bladeren of geel blad voor je meer of minder water gaat geven altijd de kluit checken. Is hij te nat alle natte aarde eraf halen de beschadigde wortels eraf halen iets laten indrogen nieuwe potgrond geven de eerste week droog laten. Maar als de wortels te erg rot zijn kun je de plant beter weg doen.

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Senecio Himalaya al?:"Een half jaar."

Als de Senecio te groot wordt kun je hem heel makkelijk knippen dan maakt hij vanzelf weer nieuwe uitlopers. Deze moet qua water geven  droog staan als je heb een keer vergeet geen ramp bij de volgende gietbeurt gewoon weer een slokje geven. Er zijn wel ruim 1300 soortjes Senecio deze kweker http://www.smitkwekerijen.com/nl/products/green-plants/senecio/ heeft deSenecio wel tot een trendplantje gemaakt vind ikzelf .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij? :"Van de ochtend tot 12.00 dan draait hij weg het plantje staat ongeveer 150 cm van het raam."

Bij sommige plantenbakken is het handig om ze bij elke giet beurt te draaien dan blijven ze mooi en krijgt het plantje rondom evenveel licht. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Hawortia al ?:"Een half jaar ."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer komt de zon in dit raam?:"In de ochtend tot een uur of 12.00 dan draait hij weg." 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verpot je de planten wel eens?:" Om ze netjes in de pot te  zetten anders gewoon in de plastic pot laten."

Verpotten doe je als de wortels onder de pot uit komen en dan meestal 1 potmaat groter zo houd je het model netjes in de plant . Dit is meestal om de 1.5 a 2 jaar maar kan ook langer zijn in dat geval dan is verversing van de potgrond elk jaar ook fijn voor de plant. Wij willen ook om de tijd nieuwe kleren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer is het moment dat je nieuwe kamerplanten koopt? :"Als ik ze zat ben dan gaan ze in de groene bak. "

Kamerplanten waar je op uitgekeken bent en ze zien er nog goed uit kun je makkelijk vragen of iemand in jou omgeving interesse heeft in jou plant. Dan kun je met een gerust hart een nieuwe kopen want het is toch zonde om goede spullen weg te doen. Al is vernieuwing op zijn tijd heerlijk. Kinder kleding die nog goed is gaat ook door toch of een kleding inzamel actie voor een goed doel.https://www.facebook.com/Plantenasiel?fref=ts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je tot slot nog een tip of verhaal over een kamerplant?:"Die vorige Vrouwetong dan de grond niet te nat houden als je hem opnieuw verpot. "

Je vensterbank hoeft niet vol te staan met kamerplanten goede afwisseling  met kunstvoorwerpen of accessoires maakt je venster helemaal goed.

 

Link naar 2013