ziejekamerplant.com
Interview week 23

Hier komt een Mandeville in beeld een plant die je gewoonlijk op het terras buiten ziet staan als kuipplant maar kan ook prima in de woonkamer.

Hoe lang heb je deze Mandevilla al? :"Nu 3 maanden ."

Hoeveel licht krijgt hi? :" Rond 15.00 draait de zon in het raam tot de avond ."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verpot je de planten wel eens? :" Nog nooit gedaan."        

Om je planten langer mooi te houden is het raadzaam om geregeld de potgrond te verversen en indien nodig een grotere pot geven.

Verplaats je de kamerplanten wel eens? :"Als het tijd is voor wat nieuws gaan deze naar de tuin."                          

Mensen verplaatsen hun planten ook wel eens om een ander beeld te krijgen of om de planten te beschermen tegen de hete zon .

Wanneer is het moment dat je de planten vervangt?:"Als ze uitgebloeid zijn of ik zie tijdens het winkelen een nieuwe plant dan gaan ze naar de groene bak."                                                                                                                            

 

 

 

Heb je nog een tip of verhaal over een kamerplant?:"Over het vervangen, wij hadden een sprieten plant (Waarschijnlijk een Chlorophythum Graslelie) die werd te groot. Toen mijn moeder op de thee was hadden wij het er zo over dat die plant wel weg kon. Dat vond ze zonde ze wist wel iemand voor de plant dus die heeft wel een tweede leven gekregen. Bij deze plant haal ik de uitgebloeide bloemen weg bloeit hij lekker lang door."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Mandevilla ook wel Dipladenia genoemd komt oorspronkelijk uit Zuidoost Brazilie en kan wel 4 tot 5 met hoog worden. Een hele dankbare plant die wel tot in de herfst kan bloeien. In de zomer wel regelmatig water maar geen natte voeten . Om nog langer bloemen te houden is regelmatig voeding geven een pre. In de winter minder water en koeler tot 10 graden is koud genoeg . Niet kouder anders krijg je kou schade. Van het voorjaar de slappe scheuten afknippen let wel op het sap is giftig en kan irriteren.

Er is nog veel meer te vinden op het internet over deze plant dit is wat ik uit mijn school boeken weer terug las.

Link naar 2013