ziejekamerplant.com
Tips

Hier geef ik tips over kamerplanten die ik met de jaren ben tegengekomen maar ook is er een hoofdstukje Ook zo kan het waar ik verschillende mogelijkheden met kamerplanten laat zien.

Beginnen met watergeven hopelijk is dit een nuttige tip voor jullie :

Probeer op een vaste dag water te geven de dag dat je sport of in het weekend . Als je mijn facebook pagina liked dan krijg je elk weekend een hintje dat je de planten water moet geven.

 

Verder als je de plant in zijn plastic pot laat dan kun je de aarde kluit makkelijk bekijken als je plant tegen je praat (slap hangen ,geel blad. verdrogen). Na een jaar weet je wel wat hij drinkt en mag je zeggen dat je hem onder controle hebt.

Houd je plant in de gaten niet domweg water geven omdat het watergeef dag is ,misschien was het slecht weer of was de kachel die dag uit. Altijd even checken.Bloeiende planten zijn net als verliefde mensen ze geven heel veel energie maar voeden zich ook met energie. Dus moeten ze licht vochtig blijven voor een langere bloei vertroetel ze door de uitgebloeide bloemen weg te halen . Dan maken ze snel weer nieuwe aan. En van een compliment groeien we allemaal.

Voeding dat is ook een tip die erg handig is om je plant langer mooi te houden.

Om de voeding niet te vergeten bestaan speciale kegels als je die 1 keer per jaar bij je kamerplant stopt dan hoef je de rest van het jaar er niet meer om te denken ERG HANDIG. Wel even de datum opschrijven wanneer je ze erin hebt gestopt. Die kegels gaan met watergift mee wanneer de plant minder drinkt dan past de voedings kegel dat aan.

Maar als je gewoon vloeibare voeding wilt geven dan is het handig om het om de week te geven en als geheugen steun de even weken voeding oneven niet. En vanaf ongeveer november 1 keer per maand en in februari maart weer meer voeding.