ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Interview week 7 2014

Hier zie je onder andere een zorgvuldig uitgezochte vensterbank die ook bij de gordijnen past maar niet te zwart zou worden. Door bont bladige Dieffenbachia in combinatie met de groene Zamioculcas zortg voor een rustig geheel en laat beide planten goed uitkomen.  

Hoe lang heb je de Zamioculcas nu?:"Drie weken de andere planten konden echt niet meer. " Prachtig zo met het beeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer komt de zon in het raam?:"Van 15.00 tot de avond."  Voor de Zamia een prima plek. De Zamioculcas ook wel Zamia genoemd is erg sterk en kan tegen wisselende omstandig heden al is te veel water zijn grootste vijand. Als ik ergens op het web gelezen dat hij pas sinds 1996 echt gekweekt wordt door zijn frisse uitstraling en sterke uithouding vermogen nu al niet meer uit onze woonkamers is weg te denken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verpot of verplaats je de planten wel eens?:" Alleen wanneer ik de planten net gekocht heb dan gaan ze gelijk in de pot. En voor een ander beeld verplaats ik ze wel eens."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Dieffenbachia 'Compacta'?:"Ook 3 weken toen al mijn planten ververst en mezelf getrakteerd op nieuwe potten voor de vensterbank nu alleen nog gordijnen."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De combinatie van het bonte blad van de Dieffenbachia in combinatie met het glanzende donkergroene blad van de Zamioculcas versterkt beide planten. Het is een grote vensterbank en een groot raam deze planten hadden een potmaat 17 a 18 cm en mevrouw heeft ze in een sierpot van ongeveer 20 tot 24 cm gezet. Door blokken van 2 te gebruiken maak je rust in de vensterbank en het bonte blad maakt dat er toch een frisse blik in zit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgen ze?:" Net als de groene van 15.00 tot de avond." De Dieffenbachia staat liever iets donkerder nu in de winter is het geen probleem. Maar zodra de zon wat warmer wordt heb je kans op brandplekken.  Op deze plek kun je ook een bonte ficus zetten of gewone groene. Verder is een Senecio 'Mountain fire' ook leuk al is die wat lager.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel water krijgen ze?:" Zo'n 2 keer per week een beetje." De Zamioculcas is 1 keer ook goed maar de Dieffenbachia is het wel goed omdat hij best licht staat maar hij zal met 1 keer ook tevreden zijn. De Hortensia's die hebben het wel nodig en de ficussen kunnen in de winter ook met minder toe. Maar het licht eraan wat een beetje is. Het is dus gevoels matig en als de planten met die 2 keer het goed doen dan niks veranderen maar geel blad of bladval dan praten ze met je en bekijk hoe jou aarde eruit ziet even voelen in de aarde 10cm diep ongeveer. Als ze te nat zijn haal dan de planten uit de pot verwijder de natte aarde(dat drinken ze echt niet meer op)en pot de planten weer in verse aarde verwijder eventueel de rotte wortels.

 

 

 

 

 

 

Op de plek van de Dieffenbachia zou ook een bonte Ficus kunnen staan of als je een kleur in de vensterbank wilt een Guzmania die heb je in veel kleuren . Tillandsia 'Samantha' winnaar van de gouden tulp 2014 zou prachtig staan hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Hortensia's al?:"Net een dag." Want een mooi e sfeer plaat is dit .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu staan er Hortensia's in deze zwarte glazen maar dit wisselt nogal.Als deze uitgebloeid zijn dan kunnen er zo weer kaarsen in of een bosje bloemen. Multifunctioneel dus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgen ze?:"Ze staan 6 meter van een raam waar de zon tot 12.00 in schijnt. " Hier kun je verschillende bloeiende planten kwijt ,nu is het hortensia tijd en zie je ze geregeld . Straks kun je de Hortensia's wisselen met Campanula's en later in het seizoen Begonia's . Mogelijkheden te over . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je nog een tip of verhaal?:" Nee niet echt ik heb kamerplanten in huis voor de sfeer en als ze dood zijn koop ik nieuwe."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb deze Ficus 'Kinky'?:"3 weken' Op deze plek zouden ook peperomia soorten goed staan of de Aeschynanthus ,Epipremnum,Calathea soorten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgen deze Ficus 'Kinky'?:"Ze staan 3 meter van een raam waar de zon tot 12.00 in schijnt."Het is verstandig om de planten bij elke watergeef beurt te draaien dan blijft hij mooi in model.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom kamerplanten?:" Brengt sfeer ,warmte en gezelligheid."

link naar 2014