ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Interview week 9 2014

In dit interview maar 3 planten maar wel super leuke . En oud maar zien er nog prima uit. De Alocasia ooit eens gekregen om te proberen . En de Streptocarpus van stek af aan gehad.

Hoe lang hebben jullie deze Alocasia 'Calidora'al? :'Al vanaf 1996.' Super stoer hij is nu in rust dus wat hangerig maar straks zie je je hem weer helemaal opfleuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij? " Van de ochtond tot 14.00 '
Hoeveel water krijgt hij:" In de zomer om de dag 1,5 liter water en als ik eraan denk pokon. van de winter 1 keer per week een liter water.Hij druppelt wel water maar nooit echt extreem.' Op deze plek kun je ook een Raphis palm zetten of Grote Ficus Een Dracaena reflexis 'Song of India' is ook mooi al is deze lastig te vervangen . Dit is is zo beeld bepalend en mocht hij ooit dood gaan wil je toch zo'n plant weer terug denk ik zo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verpot of verplaats je hem wel eens?:"In het voorjaar gaat hij naar buiten voor een douche en dan komt hij weer terug in huis. Hij is nu in zijn winter stand straks gaat hij weer helemaal recht en mooi staan.Als ze er niet Happy uit zien dan krijgen ze weer een beetje verse aarde.Hij heeft het een keer moeilijk gehad toen hebben we een heuse planten dokter gevraagd wat te doen erg blij waren we dat hij het inderdaad weer deed, al duurde het weer eventjes we moesten namelijk (als ik het goed heb onthouden wat meneer zei) de wortelstok weer opnieuw planten en daar zou dan een nieuwe plant komen."http://dehortus.nl/Plantendokter

 

 

 

 

 

 

 

De Alocasia ook wel Olifantsoor genoemd komt uit de tropische bossen van  Zuid oost Azie een volwassen plant als deze kan wel tot 2 meter groot worden. In mediterrane landen zie je hem ook vaak in de tuin daar waar de winters zacht zijn.Zoals deze die op een terras pronken in Kroatië.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang hebben jullie deze Streptocarpus saxorum al? : 'Ongeveer 10 jaar als stekje gehad." Hoeveel water krijgt hij? : een keer per week een beetje jaar rond."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooi....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier zie je hem als hij vol in bloei staat. Spiraalvrucht, Kaapse primula dat is de Nederlandse naam van De Streptocarpus. Hij staat prima hier wel licht maar geen volle zon hij heeft wat fluweel achtig blad wat meestal inhoudt dat hij liever geen water op zijn bladeren wil. Als dat water te lang blijft liggen kans op smetting/rot. Dat zou zonde zijn. Hij kan ook als terras plant op een beschutte plek ,in de volle zon heb je kans op brand plekken op het blad.En bij veel regen even onder een afdak zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij ?" Van de ochtend tot 14.00 .'' Als je goed kijkt zie je heel veel dunne steeltjes uit de plant. Daar zaten allemaal bloemen aan  kun je je een beetje voorstellen wat een bloemen pracht dat moet zijn geweest.

Op deze plek kun je ook een Jasmijn mooi houden meestal worden ze op een boog verkocht maar wanneer het wat warmer wordt zie je ze ook wat vaker als hangpot. Omdat ze het als terrasplant ook goed doen. Qua sfeer vind ik een Ampelopsis ook leuk hier Nederlandse naam een Kamerwingerd. En een echte hangplant zoals Aeschynanthus is ook leuk al vind ik de vorige 2 beter in de sfeer passen.

 

 

 

 

 

 

Wanneer is het tijd voor nieuwe planten?:" Niet, er vanuit gaande dat ze nog heel lang blijven leven.'
Heb je nog een tip of verhaal?: Hij is echt een huisgenoot mochten we ooit verhuizen. Is de vraag waar komt onze groene vriend.ooit eens gekregen met de vraag krijg jij hem weer aan de praat?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom Kamerplanten in huis? :'Gezellig en geeft het huis een andere/ prettige energie. Geeft een huis karakter.'

link naar 2014