ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Interview week 5 2014

In dit interview zie je een niet allerdaagse plant maar wel heel leuke. De Juncus spiralus een plant die ook buiten bij een vijver het goed zal doen maar binnen vind hij het ook fijn. Verder zie je nog een aparte plant de Crossandra erg leuk en dankbare plant. Veel lees plezier.

Hoe lang heeft u deze Anthuriums (Flamingoplant) al?:"Zo'n 2 jaar onderhand.'                                                                   De Anthurium is een dankbare plant voor op de vensterbank. Maar ook gewoon midden in de kamer doet hij het goed. Licht tot half schaduw dat vind hij de beste plek om op te staan regelmatig water maar geen natte voeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij?:"Van in de ochtend tot 14.00 ongeveer." Nu is dat prima maar van de zomer als de zon wat heter is zal je hem moeten afschermen en iets meer water geven dit geld voor alle planten die eigenlijk iets minder licht verlangen . Op deze plek zou een Bougainvillea leuk staan als een bloeier de voorkeur heeft. Maar als je wat apart voor de ramen wilt is de bonte Ananas een optie al zie je die niet zo vaak. Met Pasen wordt de Acacia armata (Mimosa)ook aangeboden die kun je later ook in de tuin zetten( net als de Bougainvillea ) en geurt ook nog. Dit zijn echt volle zon plantjes dus als de zon langer in het raam staat kunnen deze ook.

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Crossandra (Rosientje) al?:" Een jaar en hij bloeit nog steeds."  Je ziet de crossandra niet jaar rond in de winkel meestal van het voorjaar tot vroege zomer worden ze aangeboden. Hij bloeit meestal van het vroege voorjaar tot de herfst lekker dankbare plant voor relatief weinig geld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Crossandra houdt niet van volle zon maar in de winter moet hij wel licht staan. Deze stond ook eerst op de salon tafel en is pas later naar de vensterbank verhuist. Toen hij te groot werd voor de salon tafel. Hier staat hij prachtig zo mooi in combinatie met die beeldjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer krijgen ze water/voeding?:"Elke vrijdag al lust deze wel een slokje en af en toe voeding."  De Crossandra is erg dankbaar als je hem nu een plons geeft is hij er zo weer. Je moet hem niet te lang droog laten staan dan komt hij niet mooi meer op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier zie je goed de groei wijze . De bloem begint helemaal beneden maakt in elke v een bloem. Als je de verdroogde bloemen eruit haalt bloeit hij nog langer en vormt steeds nieuwe aren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Zamioculcas al? :"1 jaar al is hij een beetje zielig. " Hij is inderdaad zielig het lijkt wel of er spint in zit . Daar is als je op tijd bent  wel wat aan te doen even wat kouder wegzetten en een wissel douche met zeep spiritus mengsel wil nog wel een helpen. Deze link heeft nog meer tips voor bestrijden van ongedierte op een biologische manier. Want nu januari februari lijken de beesten weer wakker te worden.http://nl.observ.be/article/4185-bestrijding_van_ongedierte_op_kamerplanten.html.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij?:"Niet veel hij staat 2.5 meter van het raam waar de zon van 9.00 tot 14.00 in schijnt.
Op deze plek zou ook een Aeschynanthus mooi staan aangezien de kleur van de bloem mooi in de muur terug komt in misschien een bordeaux rode vaas? Maar ook een Chlorophytum bonnie is lekker fris. Mevrouw heeft hier een bierviltje onder de pot gedaan tegen het krassen. Een handige oplossing ze weet dat deze pot niet 'zweet'(vocht door laat d.m.v. kleine druppels). Je kunt ook meubel vilt gebruiken die je er makkelijk onder plakt. Dan kan het evt. vocht ook enigszins weg. En als je het helemaal goed wilt doen wat handig is bij grote potten doorzichtige planten onderzetters die in diverse maten verkrijgbaar is.

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Chlorophytum 'Bonnie'?:"Een maandje." Leuk gedecoreerd op het dienblad hier kun je diverse planten zetten die laag blijven. Probeer een Campanula soort eens die heb je in div kleuren en kan na de bloei weer lekker de tuin in bloeit hij gewoon nog een keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij?:"Hij staat zo'n 2.5 meter van een raam waar vanaf 15.00 tot de avond de zon in schijnt."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij staat op de salon tafel en als je op de bank zit heb je zicht op dit prachtig stilleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Juncus spiralis?:"Net ik denk een maand nu." De Juncus is een grappige plant die ook in de tuin bij de vijver het goed doet. Hij is er ook als pencil grass dan is het een scherp en recht gras ook leuk.De Nederlandse naam is  Kurkentrekkergras het is een dorstig plantje en buiten kan hij wel in de volle zon bij een vijver maar binnen vind hij het toch te heet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het is nu bollen tijd voor in huis wel te verstaan. Hier mooi in beeld gebracht.
Verpot of verplaats je de planten wel eens?:"Voor een ander beeld zeker , de Anthurium's stonden eerst voor maar nu ik ze achter zette doen ze het veel beter. En dat oranje plantje(Crossandra) stond eerst op de salon tafel maar ik vond hem te hoog worden maar hij bloeide nog zo goed dus ging hij naar de vensterbank. Verpotten doe ik niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speels net als het beeldje van de kleinkinderen.De Juncus is een leuk plantje dat snel over het hoofd gezien wordt.Zet hem zoals hier lekker los in een pot. Maar in een hoge vaas met mos om de aarde is ook enig.En je ziet hem toch met enige regelmaat in de winkels. Als je wat anders wilt is dit zeker een aanrader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij?:" Van 15.00 tot de avond de heetste zon scherm ik af." Op deze plek kan ook een Kalanchoe Dorothy of Magic bells. Of een Solanum mits regelmatig water.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer is het tijd voor wat nieuws?:"Als ze er armtierig uit zien."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je nog een tip of verhaal?:"De Crossandra heeft me echt verrast hoe lang die nog bloeit echt een aanrader!" Leuk voor Konings dag?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom kamerplanten?:"Brengt sfeer in je huis."

Bedankt voor dit interview.

Link naar 2014