ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Interview week 26

 

 

Hier zie je hoe je planten zonder al te veel aandacht goed kan houden. Seramis is een mooie oplossing als je vaak weg bent maar toch groen in huis wilt hebben.

Dit was een filmpje nu de tekst voor het geval het niet zo duidelijk was.

Hoe lang heb je deze Sanseveria 'Friends' al?:"3 Jaar mijn planten gingen altijd dood of ik gaf ze te veel water. Toen zei mijn zus dat ze daar wel wat voor had ze nam de potten mee en ik kreeg planten op Seramis terug. Ideaal, ben er blij mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer komt de zon in het raam? :"Praktisch de hele dag tot 15.00 dan draait hij weg.Het kan behoorlijk warm worden bij dat raam."

Hoeveel water krijgen ze?:"Als de meter rood is in de winter van oktober t/m maart 2 keer water gehad , in de zomer 2 keer per maand ongeveer net hoe warm het is."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier zie je de Seramis meter hij is bijna rood dan lust hij weer water. Je hebt tegenwoordig veel meer soorten Sansevieria in de winkel dan alleen de Vrouwetong die iedereen kent . En ze mogen ook gewoon weer als moderne kamerplant je zult in de komende interviews meer soorten tegenkomen . Deze site heeft hierover een leuk artikel geschreven www.plantplanet.nl/sansevieria-friends/ .

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je de Dracaena marginata al? :"Een half jaar maar die staat gewoon in de aarde ik had een meter over die heb ik er maar in gedaan ."

In princiepe moet dat ook werken al zal hij eerder rood worden omdat je de werking van de seramis korrels mist. Nu staat deze Dracaena wat donkerder zal dus minder drinken.

Hoe vaak krijgt hij water? :"Ik heb hem in maart gekocht en toen water gegeven sindsdien niet meer."

Hoeveel licht krijgt hij?:"Hij staat wel 4 meter van het raam af waar de zon tot 15.00 op schijn."

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je de Chlorophytum 'Bonnie' al?:"Ik heb hem samen met die Sansevieria gehad dus ook 3 jaar ."

De Chlorophytum of Graslelie of Studenten plant heb je in meer soorten maar je ziet de Bonnie met gekruld blad en de Ocean nu veel in de winkels als gelieftde kamerplant omdat ze goed tegen droge lucht kunnen en tegen een stootje.

 

Hoeveel licht krijgt hij?:"Hij staat 2 meter van het raam maar geen direct zonlicht van de avondzon na 18.00."

 

 

 

 

 

Hoeveel water krijgt hij?:"Wanneer de meter rood is de laatste keer dat hij water heeft gehad was in januari 2013 nu dus 1 keer water gekregen."

Pas als de meter helemaal rood is dan is het wijs om water te geven. Nu is hij nog wat vlekkerig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je de Phalaenopsis al?:" Hier ben ik wel trots op als 2 jaar bloeit hij en ik doe er niet veel mee."

Hoeveel water krijgt hij? :"Als er geen water meer in de pot staat krijgt hij weer een cm water. Al weet ik nooit hoe lang hij droog staat. Maar het werkt dus vooral door gaan."

Er zijn veel manieren om je Orchidee water te geven om te zien of ze water nodig hebben en ze staan nog in de kweekpot . Is naar de kleur van de wortels kijken de meeste grijs tot licht grijs dan kun je ze een dompel badje geven of een cm water om te drinken. Als ze in de pot staan opgepot in Orchideen aarde dan afhankelijk van de plek 1 keer per week een scheutje. Vergeet de voeding niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij?:"Hij staat ongeveer een meter van het raam waar de zon tot 15.00 in schijnt goed licht dus."

Op deze plek zou ook een Bromelia erg leuk staan vooral een rode al zal hij niet zo lang bloeien als de Orchidee maar wel leuk voor de afwisseling.Op www.bromelia.nl zie je de mogenlijkheden en soorten.

Tegenwoordig heb je ook seramis voor Orchideeen al heb ik daar nog geen reacties van gehad over de werking. Voor seramis heb je wel andere voeding nodig en is in aanschaf duurder dan gewone grond maar het loont wel op langere termijn.

 

 

 

 

 

Hier een foto hoeveel water er in de pot stond, bij deze mevrouw werkt deze manier van watergeven per standpaats in jou huis moet je het uitproberen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer is het moment dat je nieuwe planten koopt?:"Als ze dood zijn ."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verpot je de planten wel eens?:"Nee heb hievoor een Yucca gehad die ik wou verpotten de stammen kreeg ik er niet stevig meer in en vielen om toen meer water met gevolg verzopen."

Als je de planten verpot zorg ervoor dat de wortels iets door de kweekpot heen groeien neem dan maar een of twee maten grotere pot . Om hem netjes verder te laten groeien. Doe wat nieuwe aarde in de pot haal de plant uit de oude pot en zet hem in de nieuwe staat hij goed dan rul je de zijkanten wat los . Zoals je je haren wast een beetje dat gevoel zodat je de oude aarde iets vermeng met de nieuwe. Dan vul je de pot met de nieuwe aarde op en drukt deze goed aan. Water geven blijft hetzelfde mocht hij toch wiebelen dan de grond iets steviger aandrukken of in de eerste tijd een stok ernaast dat de wortels sterker worden.

 

 

 

Heb je nog een tip of verhaal over de kamerplant?:"Ik ben altijd blij als de planten het blijven doen , zeer tevereden met het Seramis systeem . Ze bijven langer leven dan de gebruikelijke half jaar. Voor kleur in huis koop ik altijd een bosje bloemen van het seizoen.

 

Link naar 2013