ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Interview week 2 2015

Hoe lang had je deze Schefflera al?:" Zeker 20 jaar."

 

Dit vond ik op het net;

De Schefflera komt uit Zuid oost Azie Taiwan en Nieuw Zeeland. Hij is vernoemd naar de botanicus C.J Scheffler . De Schefflera heeft een luchtzuiverende werking in huis wat altijd fijn is. Wat dan weer minder fijn is hij is gevoelig voor div soorten luis. Verzorg hem goed en houd hem fit dan verklein je die kans aanzienlijk. Dat geld voor alle planten trouwens. 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij?:' de zon schijnt van 8.00 tot 12.00 in het raam maar er zijn veel ramen dus hele dag krijgt hij dag licht.

Dat is natuurlijk ideaal voor de Schefflera je zou ook een Polyscias of een Cordyline en natuurlijk de Dracaena Yellow Cab kunnen zetten. Al groeien die iets rustiger dan de Schefflera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Crassula al? :"Zeker 30 jaar het zijn stekken van een veel grotere plant geweest ,elke keer als hij te hoog werd of wortels vormde knipte ik ze af zette ze in de grond. Deze planten staan in hetzelfde kantoor waar aan een kant ramen zijn waar de zon van 8.00 tot 12.00 in schijnt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op deze plek kunnen heel veel planten staan omdat ze veel licht krijgen maar niet de heetste zon. Zelf zou ik al de Crassula's  bij elkaar in een grotere pot zetten. Dan lijkt het weer wat en een paar nieuwe planten aanschaffen voor een nieuwe frisse blik in het kantoor.De Dracaneana compacta zou kunnen wel met de hete zon afschermen, om 11 uur kan de zon best heet zijn. De Dracaena heb je met en zonder stam en heel veel soorten er zit dus altijd wel eentje tussen die je leuk vind. De Blad Begonia is ook erg leuk en zorgt voor kleur in de vensterbank, ook hier zijn weer  vele soorten in. Verder is de Peperomia Obustiflolia ook een dankbare plant die je ook makkelijk kunt stekken.  Van links naar rechts de Dracaena's dan de Blad Begonia's als laatste de Peperomia obustifolia.

                       

Hoe lang heb je deze Phalaenopsis al?:" Niet zo lang ongeveer 2 jaar ,hij brengt zoveel plezier in het kantoor wanneer hij weer knoppen gaat maken. Zo van ja hij krijgt weer bloem dan heb je er erg veel plezier van. Zeer dankbare plant."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel water geef je de planten en krijgen ze ook voeding?:" Wanneer het warm is elke week en in de winter om de 2 weken. Voeding geef ik als ik eraan denk." 

Qua voeding is het misschien handig om bij de planten voedings kegels te steken die werken voor een heel jaar en geven voeding af aan de hand van watergift. Alleen de datum onthouden wanneer je ze erin gezet hebt is handig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamerplanten in een werkomgeving zorgen voor meer rust en prettige werk sfeer. Dat doen deze planten ook allemaal. Maar omdat de omgeving van het kantoor al zo mooi is en je volop de natuur in kijkt is deze stelling over kamerplanten moeilijk vast te stellen. Kijk op deze link voor meer info http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.intogreen.nl%2Fnl%2Fthemas%2Fwerkplek%2Fonderzoek&h=hAQEsvnYt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Yucca al?:"zeker 30 jaar klein gekregen en regelmatig verpot . Wanneer ik dacht dat de verhouding pot plant weg was kreeg hij meer ruimte. Helaas kan ik deze potten niet meer vinden voor een grotere maat pot voor deze Yucca.