ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Interview week 10 2014

Hier zie je een bijzondere vensterbank , door middel van vakken heeft deze mevrouw hoogte in haar venster gecreëerd. Een prima oplossing om de inkijk te verminderen maar zelf nog wat te kunnen zien.Hoe lang heb je deze Yucca al? 'Zeker  10 jaar als ik hem zat ben zet ik hem boven nu mocht hij weer meedoen.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij? 'Afhankelijk waar hij staat nu staat hij dicht bij het raam waar de zon van 12.00 tot 21.00 de zon in schijnt. Maar boven krijgt hij maar een klein beetje licht.'  Als je kijkt voor een andere plant zou een Ficus Lyrata wat zijn die is ook smal en kan op beide plekken.Een Euphorbia tirucallie is ook een andere plant al is die wat lastiger verplaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verplaats of verpot je de planten wel eens?' Verplaatsen doe ik als ik erop uitgekeken ben dan mag hij weer naar boven. Deze moet eigenlijk verpot worden maar heb er niet zo'n zin in wou hem eigenlijk weggeven maar hij staat toch wel weer mooi nu.' Het is nu de tijd om je planten te verpotten vanaf maart liefst in potgrond die op kamertemperatuur is en een maat groter. Hij staat inderdaad in een kleine pot maar hij doet het nog prima ik snap dat hij topzwaar is dus een grotere pot geen overbodige luxe is. Als je hem wilt weggeven dan kun je ook aan het Plantenasiel denken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu de vensterbank waar ook een plekje voor de kat taxie is gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Senecio himalaya al? "3 jaar nu als hij te groot wordt knip ik hem bij ook bloeit hij oranje bloemen.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij?" De zon staat er van 9.00 tot 21.00 in al schermen we hem wel af in de zomer.' Op deze plek zou een Echeveria goed staan of een Ananas plant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Peperomia ÚSA' al? Al 1,5 jaar .'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Crassula argenthea al?"3 jaar  doet het prima." Op deze plek staat een Aloe Vera ook leuk of op de plek waar het poppetje zit nog leuker.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel water geef je de planten en krijgen ze ook voeding? Als ik eraan denk krijgen ze water eigenlijk helemaal geen voeding.  Ze zien er goed uit lekkere frisse planten mochten ze zielig worden kan je ze verse grond geven dan komen ze ook weer helemaal bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prachtige beeld van boven , hier zie je dat de planten enigszins naar het licht groeien . Dit kun je voorkomen door ze elke water geef beurt te draaien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier zie Peperomia 'USA' mooi van boven aan de jonge uitlopers zou je denken dat het een variagata is . Maar ik heb me ooit laten vertellen dat de USA lichter van kleur is dus kom ik bij de Peperomia 'USA' maar correct me als ik het mis heb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leuk gecombineerd met bloemen . Bloemen kun je gerust in de vensterbank zetten voor een fleurig geheel, liefst een niet te hete venster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Kalanchoe thyrsiflora al? Nu zeker 3 jaar. Als hij een slecht blad heeft wacht ik tot die helemaal ingedroogd is en bijna zelf eraf valt dan pas haal ik hem ervan af.' Dat doe je goed de kans op beschadiging is dan het kleinste. Op deze plek kun je ook een Echeveria soort zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de vakkenverdeling krijg je een spannend raam . En je kun eindeloos wisselen met accessoire.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een speciale plek voor de kat Taxie picture perfect vind je ook niet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Crassula gollum?'Een maand zelfde als dat andere mini plantje.' In deze potjes kun je heerlijk combineren die 2 Kalanchoe's kun je ook in de tuin zetten(mits het niet vriest ) komen ze nog een keer in bloei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze Rhipsalis heeft mevrouw net zo lang als de Crassula gollum . Lekker speels in een vaas gezet waarom ook niet . Zonde om zo'n leuke vaas in een kast weg te stoppen als je hem ook zo kunt decoreren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Calathea 'Landscape'? 'Anderhalf jaar nu eerst gekocht voor het voorraam maar daar brandden ze weg dus toen maar hier gezet.' Leuk zo neergezet en zijn naam komt mooi terug in het schilderij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij hier?:' Hij staat hier in een soort nis 3 meter van het voorraam geen direct zon licht.' Op deze plek kan je ook diverse Peperomia soorten zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is de tweede die ook voor het voorraam bedoelt was. Deze staat 7 meter van het raam mooi te wezen op een lage kast. Als planten die het niet goed doen na aankoop dan is het verstandig om tijdig te controleren of ze wel de goede standplaats hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Scindapsus pictus al?" Ook 1.5 jaar samen met de andere gekocht.'  Dit soort was kamerplant van de maand februari 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel licht krijgt hij?" Hij staat 3 meter van een raam waar de zon tot 12.00 in schijnt.'  Hier kun je veel soorten hangplanten kwijt wel licht maar geen direct zonlicht .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer is het punt dat je nieuwe planten koopt?" Als ze echt dood zijn. Ik vind het zonde ze weg te doen als er nog leven in zit.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je nog een tip of verhaal? 'Planten moet je gewoon uitproberen. Als je er niet te veel aandacht aan besteed dan doen ze het nog het beste. Af en toe afspoelen met de tuinslang vinden ze ook fijn.'  Dat is ook zo je moet gewoon uitproberen er zijn zo veel soorten blijf niet steken bij de bekende er zit er altijd eentje tussen die voor jou het beste werkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot waarom kamerplanten?'Een huis zonder planten is erg doods elk huis moet wel een plant hebben. Je mist echt wat als ze er niet zijn.

Link naar 2014