ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Interview week 1 2014

Hier zie je een bijzondere plant de Castanospermum oftewel de Kastanje een hele interessante plant ik heb even een link erbij gezet . Kon hem wel qua verzorging en zo maar de achtergrond is minsten zo leuk. Veel lees plezier.                   

Hoe lang heb je deze Spathiphyllum(Lepelplant) al? :'Nu 1 jaar alweer.'

De Spathiphyllum is een luchtzuiverende plant en een sterke plant ook nog . Als hij is uitgebloeid kan hij na 4 tot 12 maanden opnieuw gaan bloeien. Hij blijft langer doorbloeien als je de uitgebloeide bloemen eruit knipt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer komt de zon in het raam?:'Eigenlijk helemaal niet om 17.00 komt hij iets erin tot de avond.'

Dit is ideaal voor de meeste kamerplanten je kunt hier eindeloos variëren. Probeer een als de Spathiphyllum klaar is een Begonia of Beloperone (Garnaleplant) ook een Aphelandra of Crossandra is een alternatief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is hem dan de Castanospermum zeer decoratief en nuttig ook nog de ingrediënten van de noten worden ook gebruikt in onderzoek tegen Aids en kanker lees dit artikel http://www.tuinkrant.com/artikel/kamerplant-castanospermum-australe-castano-s-aandachtstrekker-uit-australie-doet-goed-huiska .

Nu verder met het interview.

Hoe lang heb je deze Castanospermum (Kastanje)al?:'Ook een jaar al krijgt hij nu wat ingedroogde bladeren en ik heb al een steel eruit gehaald. 'Hij mag niet met zijn voeten in het water staan maar ook niet te lang droog regelmatig water dus .Het is goed dat je hem nog in de kweekpot hebt dan kun je het overtollige water wegdoen. Nevelen tegen droge lucht is ook altijd fijn wel kalkvrij water tegen kalkdruppels op blad.

 

 

 

 

Hier zie je de 'Kastanjes 'goed. Zeer decoratief. Helaas zie je hem niet zo heel vaak in de winkel rond februari tot april heb je de meeste kans. Ook in de zomer maanden als je zeker eentje wilt kun je hem altijd bij jou verkooppunt bestellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel water en voeding krijgen de planten?:"1 keer per 2 maanden voeding en 2 keer per week een beetje water als ik eraan denk.'

 

Hij vind regelmatig water wel fijn als de aarde tussen de gietbeurten licht opdroogt gaat het helemaal goed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verplaats en verpot je de planten wel eens? :'Verplaatsen nee geen andere plek voor ze en verpotten ook niet.'  Door je planten te verpotten maak je ze sterker en dus zal minder snel ongedierte erin komen. Je hoeft ze niet altijd te verpotten als de wortels onder de pot vandaan komen is het verstandig om hem in een maat grotere pot te zetten.Zoek een pot waar de oude netjes in valt hooguit een halve cm speling aan alle kanten.In maart is de beste tijd voor verpotten dan begint de groei periode weer.Maar ook als je plant raar gaat doen kun je hem eruit halen en verse grond geven en afwegen of je hem een grotere pot geeft of hij kan weer terug. Nieuwe grond kan wonderen doen. Wij willen ook wel eens nieuwe kleren toch?

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer is het tijd voor nieuw planten?:'Meestal na de zomervakantie dan hebben ze het niet overleeft of compleet uitgebloeid. Maar dit jaar is het goed gegaan.

 

Op deze plek zou ook een Beaucarnea (Olifants poot) ook goed staan de toef komt dan net boven de bank uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Dendrobium al?:'Sinds augustus 2013 hij heeft 2 keer gebloeid nu.'

Hij heeft een mooie bloem helaas nu even niet straks in het voorjaar misschien weer en later in de zomer nog een keer. De Dendrobium is ook een leuke Orchidee als je op de Phalaenopsis uitgekeken bent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hoeveel licht krijgt hij?:'Net als de rest gewoon daglicht alleen rond 17.00 komt hij een beetje in het raam.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang heb je deze Kerstster al?:'Nu zo'n 3 weken.' Hoeveel licht krijgt hij ?:' Weinig hij staat 2 meter van het raam waar alleen daglicht naar binnen komt.'

 

Op deze plek zou ook een Calathea crocata leuk staan of diverse Bromelia soorten. Ook groene planten zoals Asplenium, Peperomia soorten en de Calathea familie .Er zijn natuurlijk veel meer opties maar hier is een begin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel water krijgt hij?:'Zelfde als de rest maar ik zorg dat hij lauw warm water krijgt . Tip van Robs Grote Tuinverbouwing werkt prima.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je nog een tip of verhaal over een kamerplant?:' Ik heb met mijn trouwen een Bruidsbloem (Stephanotis) gekregen.Die hield het heel lang uit , elk jaar hield ik hem over en kreeg hem opnieuw in bloei zonder al te veel moeite.Als hij bloeide rook het huis heerlijk. Uit ouderdom heb ik hem weg moeten doen.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom kamerplanten in huis?:' Brengt gezelligheid in huis en natuurlijk zuurstof.' Bedank voor het interview ik vond het super gezellig .