ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Hoi dit ben ik

Laat ik me even voorstellen ik ben Lydia werk al ruim 17 jaar in de Kamerplanten als verkoop medewerker in de Tuincentrum branche . Eerst in Alkmaar nu in de Beemster daarvoor in diverse Bloemenwinkels stage gelopen en gewerkt. Al vroeg wist ik dat ik in de planten wou in mijn dagboek van 1986 stond letterlijk wat ik later worden wil : Timmervrouw, Boerin of iets met planten. Het laatste is het geworden na de basis school direct naar het AOC in Alkmaar gegaan richting bloemschikken . Het Florens College in Aalsmeer was de volgende stap tegenwoordig heet het Clusius College als ik het goed heb. Na mijn opleiding ben ik begonnen bij mijn stage bedrijf waar ik een jaar heb gewerkt tot het over werd genomen en ze zonder personeel verder gingen moest ik op zoek naar nieuw werk. Daar begon mijn tuincentrum carrière  eerst met het idee, tot ik een baan in de bloemenwinkel vind maar het beviel me zo goed dat ik bleef. Bij dat Tuincentrum met veel plezier gewerkt maar wou de kamerplanten nog meer presenteren om nog meer mensen enthousiast te maken voor kamerplanten. Dat doe je door te laten zien wat je er mee kan doen, vind ik . Vanaf dat moment begon het idee om een website te maken maar ik was nog te druk met fulltime baan . Maar om toch meer met presenteren te doen ben ik naar een ander tuincentrum gegaan waarom geen bloemenwinkel zou je zeggen nu het tuincentrum beviel me wel . Een aantal jaren verder en 2 gezellige jongens die nu naar school gaan heb ik meer tijd om eindelijk mijn 'droom' te verwezenlijken. Een website met mijn blik op kamerplanten met doel mensen op ideeën te brengen op eigenwijze manier. In de tussentijd zijn er veel (professionele) sites gekomen waar ik super blij mee ben hoe meer de mensen kamerplanten zien in alle manieren . Ik zal dan ook links naar kwekers geven of sites maar hopelijk komt u dan ook weer terug naar mijn pagina. Een planten bieb heb ik niet maar in de interviews probeer ik sommige planten wat meer op te lichten. En advies geven naar wat ik denk er ook kan staan , verder probeer ik altijd de juiste namen/info erbij te zetten mocht er een foutje insluipen hoor ik dat graag vriendelijk. Door deze website leer ik  veel dingen bij dat maakt het ook zo leuk. Het houd je scherp de basis weet ik maar er valt nog veel meer te (her)ontdekken. ( ik heb niet zoveel foto's van mezelf en ik ben niet zo fotogeniek vandaar dat ik  diegene is die de foto's maakt thuis. )

Dit doe ik allemaal in mijn vrije tijd zonder sponsering . Maar als ik een project heb wat voor mij even te gek is om alles te financieren ga ik op zoek naar sponsors en dan breng ik ze ook goed in beeld en hoop ik dat de media ook wil mee werken dat mocht ik voor een toekomstig project ook weer sponsors kan vinden.

De lancering van mijn website bijvoorbeeld maar dat schrijf ik pas wanneer hij naar mijn gevoel in grote delen klaar is.