ziejekamerplant.com
Ook zo kan het

 

Als eerste mini potjes op lint.  Het is vrij simpel je hebt nodig

lint,mini plantje van potmaat 5.5cm ,schaar , lijm eneventueel plakband.  Vervolgens knip je ongeveer 60 cm lint af dat is je hengsel. Dat vouw je verticaal over het plantje en plak het lint aan het potje vast. Dan wikkel je het overige lint om het potje totdat het potje niet meer zichtbaar is. Tussentijds wel lijm gebruiken dat het lint niet wegglijd. Knip het overige lint eraf en klaar is je hangplantje. Deze kun je aan een tak hangen met harten of andere accessoires. Hieronder een filmpjes van deze creaties . Je kunt ook gekleurd tape gebruiken is veel makkelijker en geen geklieder met lijm.

Nu met gekleurd tape voor een wat vrolijker beeld. Het tape moet je overigens wel voor het hengsel dubbel doen. Op elkaar plakken dus dat had ik wel al klaar gemaakt maar niet op de film gezegd. Je kunt dit natuurlijk met verschillende plantjes doen .

 Het eind resultaat even op de foto.

 Nu een herfst plantenbak met pompoen. De pompoen zorgt voor de herfstsfeer maar kan makkelijk vervangen worden door een windlicht of kerstbal ,paas accessoire  of zijde bloem. Zo heb je voor elk jaargetijde een plantenbak. Als je een bak opmaakt is de basis het belangrijkste de bladkleuren van de planten goed bij elkaar passen voor een rustig beeld. En de planten die erin gaan moeten ook qua water en standplaats bij elkaar passen. Eerst doe je een laagje kleikorrels in de pot ongeveer een kwart. Dit is voor de afwatering mocht je iets te veel gegeven hebben vangt dit laagje het op maar volgende ronde water geven even opletten want vol is vol. Vervolgens vul je de pot losjes met aarde dan maak je gaten waar de planten in passen. Dan plant je de planten in dit geval 2 stuks en laat de plek van de pompoen leeg. Druk de aarde aan en voeg eventueel wat aarde toe probeer ongeveer een cm onder de rand van de pot te blijven . Dit voor als je water geeft dat de aarde en water er niet uit gutst. Vervolgens leg je op de plek van de pompoen een laagje kleikorrels dit om het smetten tegen te gaan dus langer plezier van je pompoen. Om het geheel compleet te maken werk je het nog af met tillandsia (spaans mos).Je kunt natuurlijk ook houtsnippers gebruiken of andere afdek materialen. Hier de film,

 Natuurlijk weer een foto van het eind resultaat.