ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Sintmaarten geef eens wat anders dan snoep 2016

Hoi hier mijn verhaal ja hij is weer wat uitgelopen maar zo leuk kids blij te maken met iets wat ze normaal niet krijgen. Sint Maarten is een kinderfeest wat bij ons gevierd wordt het is de naamdag van Martinus van tours een soldaat uit de Romeinse tijd die de helft van zijn cape gaf om een bedelaar van warmte te voorzien in de koude nacht. Iets wat in die tijd niet normaal was en omdat een vriend van Martinus een geschiedenis schrijver was beschreef hij het verhaal en werd Martinus een heilige en werd zijn naamdag een dag van besef dat er altijd mensen zijn die een lichtpuntje of een helpende hand nodig hebben. Die kleine lichtpuntjes hoe groot of klein ze ook zijn maken de wereld een stuk aangenamer.

Terug naar mijn Sint Maarten een avond waar ik al een paar weken voor 11 nov mee bezig ben. Elke dag een beetje dan weer de verlichting in de voortuin of alvast snoep kopen maar ook hoe zal ik de tuin versieren. En vaak wil ik iets met planten of bloemen doen dit idee is in 2011 ontstaan toen het de 11de van de 11de van de 11de was. Sinds dat jaar probeer ik toch een doormiddel van planten en bloemen het besef van de gedachte Sint Maarten mee te geven los van dat het een snoep feest is. Wat binnen mijn middelen past natuurlijk dat geld denk voor iedereen.

Dit jaar leek het me leuk om een mini Cyclaam te geven maar ik zag ze nog niet in de winkel ik was op tijd met ruim 2wk voor 11 nov en de Trade Fair kwam ook nog tussendoor. Toen bedacht ik dat ik aan Schoneveld Breeding wel kon vragen of volgende week de Cyclaam wel meer aangeboden werd. Of ze misschien wel wat willen sponsoren . Het is niet mijn ding want alleen de zon gaat voor niets op. Maar  Nee heb je en Ja kun je krijgen dus moed bij elkaar schrapen en gaan met die banaan. Bij de stand van Schoneveld aangekomen die overigens er prachtig in kerstsfeer uit zag. Zonk de moed al aardig in mijn schoenen ik zag dat Louis druk in gesprek was en aangezien handel voor gaat wou ik al weer gaan. Maar hij zag me en excuseerde zich om mij een kopje koffie aan te bieden en zei dat hij zo zou komen. Pfft daar was ik wel aan toe heerlijk met een stukje kerststol. Louis was net klaar toen mijn thee op was. En ik kon mijn verhaal uitleggen hij vond het een leuk idee maar waarom met een mini Cyclaam de Super Serie Petticoat is toch veel leuker, eh ja maar voor mij iets te kostbaar aangezien ik al een lading snoep had ingeslagen. Zit daar maar niet over in zei hij ,hoeveel kinderen komen er bij jou? Nou als het druk is zo rond de 35 maar dat weet je natuurlijk nooit. Komt helemaal goed wanneer zal ik ze brengen? Ik moest me bedwingen om mijn mond dicht te houden dat hij niet van verbazing openviel en de goede man te omhelzen. Wat een schat is deze man toch dus ik hield het op een stamelend bedankje en een hand. Want hij moest weer verder ik huppelde nog net niet naar huis.

Met gloeiende wangen reed ik van de beurs naar huis nu kon ik alle kinderen van een plantje voorzien als ze dat willen natuurlijk want het blijft voor de kinderen een snoep feest en naast dat ze op school lampionnen maken blijft er weinig van de gedachte van Sint Maarten over. Hopelijk geeft ik ze met deze Cyclaam de gedachte een beetje mee want van planten en bloemen krijg je een warm gevoel en planten gaan wat langer mee dan snoep en hou je dat gevoel langer vast.

Gelukkig was het vrijdag mooi weer ,koud maar mooi. Versiering klaar snoep klaar Cyclamen Petticoat klaar laat de kinderen maar komen. De eerste kwamen al om kwart over 6 aller schattigst jongen en meisje met super mooie lampionnen . Op mijn vraag een plantje of snoep werd verbaast gereageerd en weloverwogen gekozen ja toch maar een plantje al zag ik de twijfel in hun ogen. Weet je wat jullie krijgen ook snoep omdat jullie de eersten zijn. Ik wil de kinderen kiezen omdat Cyclaam en snoep best veel is en ze moeten het ook willen. Dus als ik Cyclamen overhoud geef ik ze aan de Basisschool bij ons in het Dorp. Hebben de kinderen evengoed plezier van de Cyclamen.

 

 

Toen was het een poosje rustig even aan de achter tafel zitten kletsen. Ja ,hoor ik nu wat……vol verwachting naar de deur ,nee bij de buren. Dan maar in de gang wachten tot ze bij mij komen . Ja met een liedje op rijm van Rosanne (Nick&Simon) klinkt het voor mijn deur 3 jongens van een jaar of 8 staan vol verwachting welke snoepjes of chips hier ligt hihi. Dus toen ik vroeg willen jullie een plantje of snoep werd er overduidelijk voor snoep gekozen. De rugzakjes werden gevuld en snel naar de volgende deur. De volgende kinderen waren een groep van allemaal meiden aan de klank van de stemmen te horen. Van diverse leeftijden erg leuk en met de vraag of ze een plantje of snoepje wouden werd vrijwel onmiddellijk Plantje geantwoord hoe leuk! Ook maakten de meiden een groepsfoto in de voortuin. De tuin gaf leek wel nog meer licht te geven. Hoe leuk! Daarna kwam weer een groep jongens die gingen toch voor het snoep behalve 1 jongen die zei voor mijn moeder . Dan smelt je toch als moeder zijnde, dus ik stopte nog snel een zakje snoep bij hem in zijn tas. De rest v.d. avond werd wisselend gereageerd dan weer snoep dan weer Cyclaam. Zo rond een uur of half 8 kwamen 2 jongens aan de deur ik herkende hem gelijk hij was de eerste die in 2011 bij mij een plantje kreeg. Sinds dien een echte planten liefhebber en na hun liedje keken ze niet naar het snoep maar naar de Cyclamen die erachter stonden. Ik wist het antwoord al jullie willen zeker een plantje? Jaaa !!! Heerlijk de avond is voor mijn geslaagd ook al heb ik niet alle planten uitgedeeld er zijn nog 8 over nu daar is de school vast blij mee. Al met al een geslaagde Sint Maarten!

Ik wil Kwekerij Schoneveld nogmaals bedanken voor de Cyclamen Super Serie Petticoat zonder jullie hulp kon ik lang niet elk kindje de keus geven. Bedankt!

Lydia

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld