ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Kamerplanten masker

Kamerplanten masker

De onderwerpen van mijn blogs haal ik vaak van wat ik meemaak of wat ik zie om me heen .Die van vandaag vond ik wel grappig althans het begin. Een vriendin vroeg of ik de naam wist van een cactus(later bleek een Aloe). Op zich niks raars maar ze stuurde een link van een filmpje en de begin foto was een gezicht van een dame. Nu is mijn vriendin een lieve meid en zal dan ook niet iemand een cactus noemen.  Welnu , ik open meestal geen videolinks in mijn berichten box . Maar ik vermoedde al dat het om de Aloe Vera ging omdat die de meest bekende 'cactus' is die verzorgend werkt. Na de link opgezocht te hebben bleek het inderdaad om de Aloe Vera te gaan.

Meestal is hij jaarrond verkrijgbaar al sommige seizoenen wel in mindere mate. Ze wou het weten want dat masker wou ze graag zelf uitproberen. Zelf ben ik er nog nooit aan begonnen maar na  bij div groepen navragen begin ik toch te twijfelen. Het is zo'n decoratieve plant om daar dan een mes in te zetten voor een masker. Hmm maar bij schaafwonden en  blauwe plekken schijnt het wel geweldig te zijn en je huid wordt er wel super zacht door,  dat de houdbaarheid kort is en de geur van de gel apart nemen we voor lief. Je schijnt de gel wel te kunnen invriezen maar direct gebruik is beste na 2dg toch echt weggooien. Op internet is er genoeg over te vinden hier een link van de vele hoe je een gel https://www.devoedzamekeuken.nl/zelf-aloe-vera-gel-maken/  .

Ik denk wat een toestand voor mij mag hij gewoon in de vensterbank en dan zuivert hij de lucht ook eens en hoef ik er weinig aan te doen. Hij kan op een lichte plek staan maar half schaduwvind hij ook prima. Weinig water en makkelijk te stekken als hij het naar zijn zin heeft vormt hij vanzelf zijscheuten. Maar wie weet  probeer ik het toch wel een keer. Ik ga er maar een paar halen voor mijn vriendin en mezelf😉gewoon omdat ze leuk zijn. Groetjes Lydia

navraag bron bij de groepen op faceboek ;Het Planten asiel ,KamerplantenDuiven e.o ,Plant en tuin.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld