ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Hoi , nieuwe huisgenoot ik noem jou..

Hoi nieuwe huisgenoot ik noem je…

De mening , kamerplanten horen in huis wordt gelukkig steeds meer gedeeld . Ze geven jou huis meer warmte en sfeer. Maar ook voldoening als jou plant weer een nieuwe bloemknoppen vormen of nieuwe bladeren geven. Maar ook als je een plant gered hebt van de groencontainer en dat hij bij jou weer helemaal happy is. Zoals deze Pachira (Watercacao of Geldboom) Mariska had hem gered van de compost , nu komt hij weer helemaal op . Daar wordt je toch blij van! Nu moet ik eerlijkheid halve zeggen dat ik meestal nieuwe planten koop en de oude naar de kamers van mijn kinderen gaan. Zoals mijn Howea forsteriana (Kentia palm of mijn Joop) die moest wijken omdat ik graag een grote schaal met Asparagus in Phlebodium (Sierasperge en Zinkvaren/Blauwvaren)En mij orchideeën naar de badkamer of naar mijn schoonvader. Weggooien gebeurt wel maar kan me even niet meer herinneren. Nu had ik het over Joop de Howea want sommige planten bij mij krijgen een naam waar echt geen afstand van kan nemen. Zoals Joop en Aaggie (een Anthurium die schuin naar voren hangt om met zijn bloemen net buiten de kast te hangen zodat ik haar nog kan zien in de gang nieuwsgierig Aaggie dus.)

 

Ik dacht dat ik de enigste was maar nee veel meer mensen hebben ‘plant kinderen’ wat erg leuk klinkt als ik weer een topic volg op de fb groep Plantenasiel. Van hoe stek ik mijn Stijn? (later bleek een Monstera/Gatenplant).Of iemand vroeg hoe heet deze plant? Waarop , gereageerd werd met Henri en Henri was geboren (de foto mocht ik gebruiken van Evert Jan Bedankt hiervoor en mijn blog inspiratie). Ja wij creëren toch een band met onze planten naarmate we ouder worden en dan verdienen ze hun plek in huis met eigen naam. Wat me wel opvalt dat bloeiende planten vaak vrouwen naam krijgt en groene voor de mannen zijn heb jij dat ook? Botanisch helemaal niet verantwoord natuurlijk eigen naam aan je plant geven. Want als ik een Joop de 2de wil en ik ga naar een verkoop punt vraag naar Joop dan kijken ze me vreemd aan om mij vervolgens door te verwijzen naar de Douglas. Dus altijd handig om ook de Latijnse naam ook te weten van jou plant dus Aspidistra en voor vrienden Henri.

Groetjes Lydia

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld