ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Gewonnen!

Gewonnen!

Vandaag weer een blog over mijn kamerplanten belevenis van vorige week. Ik had al een paar hints gegeven maar hier komt hij dan, ik had een Plantenbox van Sprinklr gewonnen voor Groep 8 van mijn zoon hoe stoer is dat! Ja want de klas van mijn zoon is akelig vol met leerboeken tablets en alles wat met leren te maken heeft en 35 leerlingen brengt veel leerspullen met zich mee . Niet zo gezellig dus en super serieus en we weten dat je het best leert als je ontspannen bent. Nu waren er nog wel wat lege plekken op de vensterbank dus wie niet waagt wie niet wint. Dat je dan hoort dat je wint is helemaal gaaf en zoonlief helemaal blij. Sprinklr stuurde me een mailtje van wanneer ze konden bezorgen dat kon ook in de avond wat wel handig was.

De volgende ochtend kon mijn zoon de planten opmeten zodat ik diezelfde dag nog terracotta potjes met schotels kopen en krijtverf dan kunnen de kids van groep 8 zelf om de beurt om de  potten opleuken. De planten moesten die dag wel gelijk naar school wat ik wel begrijp dus met de auto (wat we normaal lopen)naar school . Hij trok gelijk veel bekijks en moest voor de klas ‘even’ vertellen hoe en waarom zijn moeder deze prijs had gewonnen. Best eng en zijn verhaal was hij dan ook helemaal kwijt gelukkig hielp de juf heb door de klas te vragen waarom de klas deze planten verdient. Beetje gezelligheid anders dan school voerde wel de boventoon aan argumenten. En waarom er (nog)geen planten in de klas zijn. Dat was een lastige maar dat de klas aardig vol is was het goede antwoordt. Dan ruimen we de klas toch op werd er geroepen hihi (zo leuk hoe de kids reageren om toch planten in de klas te houden)op de vensterbanken is nog ruimte zat .

 

 

Dinsdag gingen een aantal leerlingen de potten verven zodat ze donderdag op school opgepot konden worden. Wat ook weer door de leerlingen zelf gebeurde. En gelijk boden 2 leerlingen aan dat ze de planten wel wouden verzorgen. Wat super leuk is, Sprinklr heeft ook een gepersonaliseerde app als je deze planten box (koopt)wint dan krijg je regelmatig nieuws hoe je de planten moet verzorgen en nog meer info. De juf krijgt deze app zodat ze de kids af en toe wat nieuws over hun planten kan vertellen. Een stukje nazorg d.m.v. een app is wel heel leuk natuurlijk want je kunt ook vragen stellen over jou planten. Dat kan natuurlijk overal waar je een plant koopt maar in deze mobile wereld is de stap misschien iets kleiner om te doen.  Door het enthousiasme van de leerlingen hoop ik dat er toch ook in andere klassen ook planten gezet worden. Misschien kun je zelf wel wat opzetten als jou kinderen in een klas zit zonder planten. Als ieder kind in de klas 2 euro mee neemt 1 voor de plant en 1 voor de pot. Als ik uit ga van gemiddeld 20 kinderen in de klas dan kun je vast wel een aantal planten met pot in de klas regelen. Als je deze box van Sprinklr ook zo leuk vind en handig dan kun je natuurlijk deze op school laten bezorgenkijk voor de mogelijkheden op http://sprinklr.co/ ! Ben je gelijk klaar  het principe van inzamelen blijft hetzelfde of jou school heeft nog een potje voor dit soort initiatieven dat is veel handiger en je hebt dan alles compleet. Onze groep 8 is helemaal blij met hun planten daar gaat het uiteindelijk om.

Groetjes Lydia

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld