ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Nieuwe moed

Nieuwe moed

Vandaag weer heerlijk op pad geweest en inspiratie op gedaan. Want ja een planten mens moet in de planten blijven anders wordt ze rusteloos. Door div dingen was het wat rustiger op mijn pagina misschien ook goed want dat bewijst voor mij nog meer dat planten in je omgeving je inspireren en energie geven. Nu weer volop in de planten te zijn bruis ik weer van enthousiasme en inspiratie . Mijn bezoekje aan kwekerij Corn Bak stond al langer in de planning en nu een mooi gesprek gehad met Elly Bak een kwekers vrouw met passie voor haar product wat ik ook herken haar ogen gaan glanzen en het hele gezicht spreekt als ze een nieuwe Medinilla laat zien (helemaal nieuw dus geen foto maar we stonden beide enthousiast te zijn)  . Zo fijn om het enthousiasme te delen kan niet wachten tot ze in de winkel zijn maar ze zitten nog in de kraam kamer. Er komt nog veel meer moois van wit/groene tot diep rood/rose Medinilla veel is nog in ontwikkeling. Net als de Bromelia soorten die ze hier vanuit zaad gekweekt worden en dan als kleine stekjes weer over de hele wereld verkocht worden.Op de foto zie je 1 peul van de Bromelia waar wel duizende zaadjes uit komen. En ook de ontwikkeling van de Bromelia staat niet stil maar er kan wel 15 jaar overheen gaan tot er een nieuw soort ontstaat en in de winkel is. Corn Bak bestaat al vanaf 1960 en is dan al bezig met ontwikkelen van Bromelia soorten begonnen als een hobby en nu een mooi bedrijf. Toch moet ik zeggen dat kwekers toch wel een soort trend watchers moeten zijn om te zien wat nu speelt op planten gebied. Dit geld voor alle kwekers vind ik hoor . Zie nu heb ik een bord stoere stammen gemaakt (nl.pinterest.com/Ziejekamerplant/stoere-stammen/ als je weer terug wilt naar deze pagina op het pijltje in de linker bovnenhoek drukken hij opent namelijk niet in een nieuw tabblad) een opkomende trend kamerplanten met een stoere stam of knol die een rustige uitstraling hebben. Die helemaal in de industriele woontrend passen van nu. De Hydnophytum past daar prima in . En ook de Hydnopytum kweken ze bij Corn bak ook ik ga langs beurzen en kijk wat er in de winkels is en maak daar een leuke collage van maar kwekers zijn soms jaren mee bezig. Kijk thuis maar als je een stekje van een plant op kweekt soms lukt maar soms ook niet en dat zijn vaak al bestaande kamerplanten. Daarom zijn de nieuwe soorten vaak ook iets duurder omdat er maar een beperkt oplage ervan is of de ontwikkeling van de plant duurt lang. Dat is het mooie van planten en ze blijven je verrassen en uitdagen of je ze nu koopt in de winkel of zelf kweekt .

Fijne dag iedereen en Geniet !

ps.  Op mijn facebook pagina Zie je kamerplant heb ik een foto album aangemaakt van mijn bezoek aan kwekerij Corn Bak .

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld