ziejekamerplant.com
kamerplanten meer onder de aandacht brengen
Stoere stammen

Stoere stammen

Het jaar draait al lekker we gaan alweer het voorjaar in ,gisteren de eerste mooie warme dag gehad van dit jaar. Heerlijk zomaar ineens heb je weer meer energie of het nu komt dat alles weer gaat groeien en bloeien of dat je weer zonder jas naar buiten kan, ik zou het niet weten. Ook geen zin om er te veel bij stil te staan, gewoon genieten. Dat deden wij ook bij afgelopen Kom in de kas bij Corn Bak een Bromelia (en nog meer) kwekerij. Ik was daar met mijn jongens en hun vrienden super leuk opgezet voor jong en oud. Nu had ik wat minder tijd om echt alles te bekijken maar zo de jongens te zien genieten dan geniet ik ook . Dan ga ik gewoon nog een keer heen .

Maar wat ik wou vertellen ze hadden ook een Hydnophytum papuanum  de naam komt uit het Oudgriekse woord  hydnon "knol", en Phyton "plant", toen de plant een knol begon te vormen( familie van de Rubiacea). En de makkelijke roepnaam Mierenplant omdat in Azië er mieren in huizen. Dat zal hier niet zo snel gebeuren denk ik aangezien hier heel andere mieren leven.  Ik vind het zelf een onwijs stoere plant zo met die aparte knol onderin. De Hydnophytum (spreekt uit als Hietnopiethum als je mierenplant niet zo gezellig vind klinken) staat graag in half schaduw ochtend zon tot 11 uur kan hij hebben  en regelmatig water, licht vochtig houden maar niet te nat. Deze plant hebben ze volgens mij maar net in het assortiment en in kleine getalen wat ik ook wel snap want Mierenplant klinkt niet echt van positief.  Mijn jongens vonden het maar wat interessant en wouden wel zo’n plantje dus ja ik trakteer ze liever op een plant dan Mc Donalds. Echt mannen trouwens planten moeten niet tuttig zijn stoere stammen of vleeseters daar begint de groene liefde van de man. Nu leven we toch samen en ook vrouwen vinden dat gerust leuk wij noemen het dan Industrieel of Scandinavisch .

Kortom robuuste stammen stralen rust uit in combinatie met groen eventueel bloei komen ze heel goed tot hun recht in moderne woonkamers. Maar ook in een huis met een interieur dat met het gezin is meegegroeid (stoel uit samenwoon tijd , keuken net huis gekocht, speelgoed ,lamp die eigenlijk weg mag maar nog niet de juiste ben tegengekomen, nieuw wandbord, juist je kent het wel doorsnee gezin) wel in een pot die neutraal bij veel interieurs past. Mijn Hydnophytum’s komen bij de jongens op hun kamer aangezien beneden ik al genoeg planten heb.

   Al staat een Adenium ook op mijn lijst om een keer in de vensterbank te pronken maar voor nu zijn mijn Kalanchoe Magic Bells  goed. Ken te gek ook zou mijn kerel zeggen nou, komt tijd ,komt de Adenium hihi. De Adenium of te wel Woestijnroos past ook bij stoere stammen en lekker makkelijk voor mijn raam waar de zon tot 14.00 in schijnt . Maar ik ben kritisch de stam moet wel mooi zijn dus het effect van de lamp die eigenlijk vervangen moet worden dreigt te gebeuren. Als je begrijpt wat ik bedoel. Voor nog meer stoere stammen inspiratie heb ik een pinterest bord gemaakt http://nl.pinterest.com/Ziejekamerplant/stoere-stammen .  En als je nog meer wilt weten over de Hydnophytum op Wikipedia en hij staat ook in de IndoorPlants app. Zelf denk ik dat stoere stammen wel meer in de winkels zult zien de apartere kun je bij bloemenwinkels terecht en gespecialiseerde tuincentra . Maar hoe apart of honderd in een dozijn de plant ook is het is net hoe jij hem neerzet en hoe mooi jij hem vind en dat maakt een kamerplant jou unieke plant.

Fijne dag en tot ziens bij Zie je Kamerplant.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld